НачалоНовини 2021/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

15.04.2021 - Нашите послания за гората стигнаха до Чикаго. Получи ги тринадесетгодишната Вики - нашият посланик на гората от Сливен, която от години живее и учи в Чикаго, САЩ.

Малки семенца от цер отпътуваха за далечно Чикаго, САЩ, където ги получи нашият най-далечен посланик на гората - Виктория Тачева. Вики е на 14 години и е родена в Сливен, но живее и учи в българско училище в САЩ. Миналата година, като участник в инициативата „Моят разказ за гората“, тя ни изпрати прекрасна рисунка.  

През тази година, отново по повод Седмица на гората, нашите послания стигнаха до Вики благодарение на експертите от Дирекцията на природен парк „Сините камъни“. 

Като участник в кампанията „Бъди посланик на гората“, заедно с видеоматериалите, които да представи на своите съученици и приятели в българското училище, в което учи, Вики получи и семенца от цер, които да засади. 

Кампанията "Бъди посланик на гората" стартира в навечерието на Международния ден на горите - 21 март и Седмица на гората. Целта на инициативата е, чрез горските структури, деца и ученици от страната да получат образователни онлайн уроци, книжки и материали, свързани с опазването на горските територии, професията на лесовъда, биоразнообразието.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност