НачалоНовини 2014/08Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

08.08.2014 - Инж. Григор Гогов ще открие ловния сезон

       Утре, 9 август 2013 г., събота, изпълнителният директор на горите инж. Григор Гогов ще открие ловния сезон на дребен дивеч. Излетът ще се проведе в местността „Света Троица” на територията на ловно сдружение София- Запад в пределите на „Държавно ловно стопанство - Витошко-Студена”. Инструктажът преди лова ще започне в 7:30 часа, след което инж. Григор Гогов и официалните гости ще отправят пожелания за наслука към ловците и ще дадат кратък брифинг за медиите. 

       Във връзка с предотвратяване на инциденти и нарушения Министерството на  земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите призовават към спазване на Закона за лова и опазване на дивеча и към следване на ловната етика и морал. Ще се упражни засилен контрол по изпълнение на законовите разпоредби и опазване на дивеча по време на ловния сезон. Преди започване на ловния излет ръководителят на лова проверява наличието на ловен билет, членска карта и документа за носене на ловно оръжие и попълва разрешително за лов. На санкция подлежат ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят при групов лов на дива свиня и на дребен дивеч. Забранена е употребата на алкохол преди и по време на лов. Провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително. 

       Министерството на  земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите приветстват всички ловци и пожелават наслука, късмет и позитивни емоции по време на ловните излети. Спазването на правилата за ловуване и безопасно боравене с оръжие, както и опазването на горското богатство е чест и отговорност за истинския ловец.

Наслука през новия ловен сезон!