НачалоНовини 2015/01Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

15.01.2015 - Трима души от гр. Белоградчик са лишени от право на лов

Трима ловци от гр. Белоградчик, К. Л. С., М. В. М. и Р. Г. Ц, са заловени  при извършена проверка от служители на Регионална дирекция по горите – Берковица, в края на миналата година. Нарушителите са се движили извън населено място, без разрешително за ловуване, с извадени от калъфите и сглобени ловни пушки. 

С издадените от директора на РДГ – Берковица наказателни постановления, лицата са лишени от право на ловуване за срок от три години и в полза на държавата са им отнети законно притежаваните ловни оръжия.

През 2014 година, за нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за неговото прилагане, в териториалния обхват на РДГ – Берковица, са съставени 22 бр. актове. Констатирани са 13 нарушения за ловуване – движение извън населено място с извадена от калъф и сглобена  ловна пушка, без разрешително за ловуване и без убит дивеч; 4 бр. за ловуване без заверен ловен билет; 2 бр. за ловуване без необходимата екипировка с ярък сигнален цвят; 1 бр. за издаване на разрешително за лов на лице, без заверен ловен билет; 1 бр. за използване на забранено електрическо примамващо устройство и 1 бр. за използване на боеприпаси с по - голям диаметър на сачмите от разрешения в закона.