НачалоНовини 2015/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

11.05.2015 - Връчиха наградите на победителите в "Горски многобой"

Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Красимир Каменов поздрави участниците в горския многобой. Домакин на Международното състезание, за втори път е Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев”, гр. Велинград. 

Инж. Каменов заяви, че постиженията на участниците  са свидетелство за появата на едно ново поколение квалифицирани специалисти, които могат да се реализират успешно в страната ни. Той допълни, че те са хората, които ще продължат добрите традиции на страната ни във връзка със стопанисването и опазването на българските гори.

В надпреварата се  включиха ученици от 12 и 13 клас от десетте най-елитни гимназии по горско и ловно стопанство в страната и участници от Сърбия. Първо място в индивидуалното класиране спечели Тодор Шулев, възпитаник на ПГГС „Христо Ботев”, гр. Велинград. Отборни първенци са учениците от горската гимназия в Берковица, а победител в крайното класиране е отборът на Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев”, гр. Велинград.     

Състезанието се провежда за осми път и за втори път е с международно участие. Отборите премериха сили в дисциплини, като  залесяване на фиданки, разпознаване на растителни, животински видове, гъбни вредители и следи от дивеч, риболовни умения, ловна стрелба, поваляне и разкройване на дървета и прецизно рязане на шайби и други.