НачалоНовини 2015/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

14.05.2015 - Служители на РДГ - София са били възпрепятствани при извършване на проверка на територията на Община Своге

Горски служители на РДГ София, вчера вечерта са били грубо възпрепятствани при извършване на проверка в района на Община Своге.

Отрязана череша, целенасочено повалена напречно на пътя, е попречила на проверяващите да реагират на получен сигнал за незаконна сеч. Колегите им от Горско стопанство – Своге оказват съдействие, като с моторен трион отстраняват препятствието. 

Предвидената проверка в землище на село Буковец, община Своге, Област Софийска е осъществена. Констатирано е, че в два терена в обхвата на ДГС - Своге са отсечени букови и дъбови дървета на площ около 5 ха., както и са изградени два камионни пътя без необходимата документация. За единия от обектите на 24 април 2015 г. служителите на ДГС – Своге са установили отсичане на 437 бр. дъбови и букови дървета без марка.  Вчера проверяващите констатират, че след тази дата отново има незаконна сеч. За двата подотдела от ДГС Своге не е издавано позволително за сеч. В стопанството няма информация за проведени процедури за отдаване на дървесина – минали и настоящи.

След извършване на проверката, пътят на проверяващите е препречен от 4 повалени дървета през около 10 м.