НачалоНовини 2015/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

20.05.2015 - Нарушения на лица на частна лесовъдска практика констатираха горски инспектори от РДГ Пловдив

Пропуски и нарушения при издаване на превозни билети за транспорт на дървесина са извършени от частнопрактикуващи лесовъди, констатираха при проверка служители на Регионална дирекция по горите – Пловдив. Дърводобивът се извършва в няколко насаждения, на територията на Държавно ловно стопанство „Кормисош”. Обектите са частна горска територия и се намират в землището на с. Белица, община Пловдив. 

При проверката инспекторите констатират сеч на немаркирани дървета, за които не е издадено позволително за сеч. Проверяващите са установили несъответствие между издадените позволителни и превозните билети за добита дървесина. 

Констатираните груби нарушения показват недобро познаване на нормативната база в горите и ниска професионална компетентност на лицата на частна лесовъдска практика, извършили лесовъдските дейности. 

За случая е сезирана прокуратурата.  

За изминалата седмица служителите на РДГ – Пловдив са проверили: 390 автомобила, 23 сечища, 12 риболовци и 13 обекта за преработка и търговия с дървесина. Извършена е и проверка на ловностопанските мероприятия на територията на Държавно горско стопанство - Хисар. Съставен е и констативен протокол за изграждане на незаконен водопровод на територията на Държавно горско стопанство - Пловдив, за което е наложен акт от служители на стопанството.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност